Monday 15 July 2013

Īstās zināšanas

Eksaktās zināšanas (tādas kā fizika vai ķīmija) laika gaitā var novecot vai pārveidoties. Zinātnieki ar savu nepilnīgo jutekļu palīdzību pūlas uzvarēt nepilnīgu relatīvo patiesību un izveidot citu labāku nepilnīgu relatīvo patiesību. Bet Bhagavad-gīta nav tāda. Bhagavad-gīta nes sevī Absolūtas zināšanas, kuras teikusi Absolūtā Personība, Šrī Krišna, Augstākā Dieva Personība, kuras jutekļi ir pilnīgi. Viņš deva tādas pašas zināšanas simt divdesmit miljonus gadu atpakaļ Saules dievam Vivasvānam, par ko Pats norāda Bhagavad-gītā (4.1). 

Mūsdienās šīs zināšanas ir pieejamas bez jebkādām izmaiņām. Tādā veidā Bhagavad-gītas zināšanas ir rādža-vidja – visu zināšanu valdnieks. Tās ir ārpus laika, vietas un apstākļiem.

Neskatoties uz zinātnes un tehnoloģiju progresu, cilvēku galvenās problēmas ir tieši tādas pašas: viņi tāpat dzimst, noveco, slimo un mirst, un šīs problēmas nekad netiks atrisinātas ar jebkāda līmeņa zinātnes vai tehnisko progresu. Sāpju un baudu apjoms, kādu cilvēkam ir jāsaņem savas dzīves laikā, tiek noteikts viņa dzimšanas brīdī, saskaņā ar viņa karmu, un neviens nespēj izvairīties no tā nekā citādi kā vien atdodot sevi Dieva rokās.

Visi mūsdienīgie elektronikas brīnumi kā mobilie telefoni, datori, televizori u.c., acīmredzami ir nesuši lielu komfortu mūsu ķermeņiem un maņām, bet tie nepavisam nav mūs atpestījuši mūs no sāpēm un ciešanām. Mūsu laikā ciešanas izpaužas kā stress, sasprindzinātība, depresija, mazvērtības komplekss, konkurence uz dzīvību un nāvi lai vienkārši izdzīvotu, prāta slimības u.tml., kas ir daudz sāpīgāk.

Bhagavad-gīta ir glābiņš no visa tā un ir ļoti piemērota mūsu laikmetam. Tas ir iemesls, kāpēc indieši, amerikāņi, eiropieši un cilvēki no visas pasaules spēj novērtēt Krišnas apziņas procesu. Cilvēki, pievienojoties Krišnas apziņai, ne tikai jūt atvieglojumu no ciešanām, bet arī rod dižu dzīves mērķi.

Bhagavad-gīta spēj pacelt cilvēku pāri materiālajai platformai – šķira, konfesija, ādas krāsa, nacionalitāte, valoda, vecuma grupa, izglītības līmenis, laiks, vieta, apstākļi utt. – un palīdz rast saiti ar Šrī Krišnu un Viņa dievišķajiem norādījumiem, kas dod dvēselei mūžīgu labumu.


Lasītāju atsauksmes

«Paldies ka atsūtījāt man savu iknedēļas gudrību, man ļoti patīk Jūsu rakstītais. Es saņemu daudz dažādas ikdienas domas un iedvesmas no dažādiem cilvēkiem, bet Jūsu iknedēļas gudrības viennozīmīgi ir labākās. Jūsu brīnišķīgie stāsti un skaidrais skatījums man patiesi palīdz izprast garīgās dzīves būtību.»
Alekss, Kornvola, Anglija

Lieliski! Lieliski! Vienkārši lieliski! Paldies! Milzīgs Jums paldies, ka Jūs veidojat šīs gudrības priekš lasītājiem! Paldies tiem bhaktām, kuri tulko šos stāstus, paldies visiem tiem, kas kaut kādā veidā piedalās šajā sludināšanā. Un milzīgs paldies Dhīrašantam Prabhu par to, ka viņš ir organizējis šo gudrību sūtīšanu un ar savu žēlastību mums regulāri katru nedēļu sludina. Tās ir pārsteidzošas un tīras zināšanas, kuras nevar negūt atsauksmi mūsu sārņu pilnajās sirdīs. Šīs zināšanas modina tajās laimi. Harē Krišna!
Kirils no Pleskavas

Harē Krišna
Dhīrašanta dāsa


Visus komentārus, piebildes un pateicības vārdus saistībā ar iknedēļas gudrību lūdzam sūtīt uz viktors.supe@gmail.com (lūdzu norādiet arī Jūsu vārdu un no kurienes Jūs esat).

Pierakstīties uz «Bhagavad-gītas kursu tiešsaistē» (tikai angļu valodā) vai uz iknedēļas gudrību varat lapā www.dhirasanta.com vai sūtot pieteikumu uz adresi viktors.supe@gmail.com.

(Ja Jūs uzskatāt ka esat saņēmis šo e-pastu kļūdas dēļ vai vēlaties atteikties no mūsu iknedēļas ziņojumiem, lūdzam rakstiet uz dhirasanta108@gmail.com.)