Friday 30 August 2013

Dieva vieta mūsu dzīvē

Kad notiek dabas kataklizmas, kas iznīcina daudzu simtu cilvēku dzīvības, tie, kas nav apveltīti ar ticību, var teikt: kā Dievs spēja pieļaut ko tādu. Tai laikā tie, kas tic, var atbildēt, ka Dievu, tāpat kā mūs, tas ir ļoti apbēdinājis, bet gadiem ilgi mēs likām Dievam aizvākties no mūsu skolām, aizvākties no mūsu valdības un aizvākties no mūsu dzīvēm un, esot īsts džentlmenis, Viņš netraucē. Kā mēs varam gaidīt no Dieva svētību un aizsardzību, ja mēs pieprasām, lai Viņš liek mūs mierā?

Kāds pateica, ka skolotājiem un skolu direktoriem labāk mūsu bērnus nesodīt, kad tie slikti uzvedas. Un mēs piekritām.

Pēc tam kāds pateica, ļausim mūsu meitām taisīt abortus, kad vien viņām tas ienāks prātā, un viņām pat nevajag par to pateikt saviem vecākiem. Un mēs piekritām.

Pēc tam kāds prātīgs skolas padomes loceklis teica, tā kā zēni būs zēni un darīs to jebkurā gadījumā, tāpēc iedosim viņiem visiem prezervatīvus tik cik tie būs nepieciešami, un mums nav jāsaka vecākiem, ka bērni tos dabūjuši skolā. Un mēs piekritām.

Pēc tam viena no mūsu izvēlētajām augsta ranga amatpersonām runā, ka nav svarīgi, ko mēs darām brīvajā laikā, galvenais ka tiek padarīti darbi. Un mēs sacījām, kamēr ekonomika ir kārtībā un man ir darbs – vari darīt, kā vien vēlies.

Pēc tam izklaižu industrija ierosināja izveidot TV–programmas un filmas, kas veicinās Dieva zaimošanu, vardarbību un nelikumīgu seksu. Un ierakstīt mūziku par tēmām, kas mudina uz izvarošanu, narkotiku lietošanu, slepkavībām, pašnāvību un sātanismu. Un mēs sacījām, tā ir tikai izklaide, kurai nav nelabvēlīga efekta, un neviens tāpat neuztvers to nopietni, tā kā droši dariet to.

Tagad mēs vaicājam paši sev, kāpēc mūsu bērniem nav sirdsapziņas, kāpēc tie neatšķir labu no slikta un kāpēc tie ir gatavi nogalināt svešiniekus, savus klasesbiedrus un sevi pašu.

Kāds students uzrakstīja:

«Dārgais, Dievs, kāpēc Tu nepasargāji mazu meitenīti, kuru nogalināja mūsu skolas kabinetā?
Patiesi tavs,
norūpējies skolnieks.»

Un atbilde:
«Dārgais norūpējies skolniek, es esmu aizliegts skolās.
Patiesi tavs,
Dievs.»

Uzjautrinoši, cik viegli cilvēkiem izdodas aizsūtīt Dieva uz izgāztuvi un pēc tam brīnīties, kāpēc pasaule ripo pie visiem velniem?

Lasītāju atsauksmes

«Paldies par iknedēļas gudrību, tās ir pacilājošas. Esmu ļoti pateicīgs par tām. Harē Krišna.»
Saras

«Es tikai vēlētos pateikties par piepūli ko Jūs uzņematies lai sūtītu man iknedēļas gudrību. Es mīlu Gītu, un mani ļoti priecē Jūsu komentāri un stāsti. Paldies Jums.»
Liz

«Paldies par Jūsu gudrības vārdiem. Tie ir tik patiesi. Visi līdz pēdējam. Harē Krišna.»
Moira-Devi

Harē Krišna
Dhīrašanta dāsa


Visus komentārus, piebildes un pateicības vārdus saistībā ar iknedēļas gudrību lūdzam sūtīt uz viktors.supe@gmail.com (lūdzu norādiet arī Jūsu vārdu un no kurienes Jūs esat).

Pierakstīties uz «Bhagavad-gītas kursu tiešsaistē» (tikai angļu valodā) vai uz iknedēļas gudrību varat lapā www.dhirasanta.com vai sūtot pieteikumu uz adresi viktors.supe@gmail.com.

(Ja Jūs uzskatāt ka esat saņēmis šo e-pastu kļūdas dēļ vai vēlaties atteikties no mūsu iknedēļas ziņojumiem, lūdzam rakstiet uz dhirasanta108@gmail.com.)