Sunday 20 October 2013

Dievs ir visu radījis ideālu

Pilsētas dzīvi ar tās troksni, piesārņotību, noziedzību un nabadzību, var uzskatīt par rezultātu tam, ka noliedzam Dieva radīto pilnīgi harmonisko paradīzi laukos.

Pateicoties Dieva dažādajām spējām, pastāv tādas brīnišķīgas parādības kā zirneklis, kas auž tīklu, kolibri, kas lido atpakaļgaitā, vai kāpurs, kas pārvēršas tauriņā. Viņa mākslinieciskās spējas var ieraudzīt novērojot skaistus putnus, tādus kā papagailis, pāvs vai flamingo. Tāpat Dievs liek lietā arī neskaitāmi daudzas praktiskas enerģijas. Koki pasaulē izelpo tīru gaisu, kā arī dāsni dod augļus, ēnu un patvērumu. Viņi pat atdod savus ķermeņus lai tos izmantotu kā kurināmo. Lietus baro augsni un sagādā tīru dzeramo ūdeni. Dienā saule dod siltumu un palīdz nobriest augļiem, bet pa nakti mēness atvēsinošā gaisma piešķir augļiem un dārzeņiem garšu.

Govs ir svēta un ļoti dārga Krišnam. Indijā viņu godā kā māti. Vienkārši ēdot zāli un dzerot ūdeni, viņa miermīlīgi ražo pienu, dodot mums krējumu, sviestu, ghī, sieru un jogurtu. Izmantojot šos produktus, mēs varam pagatavot brīnišķīgus ēdienus, nenodarot kaitējumu dzīvniekiem.

Vēdas, tāpat kā citi svētie raksti, dod mums norādījumus rūpēties par dabas resursiem. Tās iesaka ahimsu (nevardarbību) un brīdina mūs par izšķērdības, piesārņošanas un mežu izciršanas sekām. Zeme pieder Dievam, un var papilnam nodrošināt ikvienu. Reiz Mahātma Gandijs teica: «Visa ir pietiekami, lai apmierinātu katra vajadzības, bet ne lai apmierinātu alkatību.»
Tāpēc, kā jau cilvēkiem klājas, mēs varam baudīt veltes, kuras mums ir dotas, lai darītu mūs veselus un laimīgus.

Govis dod pienu, bites – medu, varbūt jau pavisam drīz mums vairs nevajadzēs naudu. Pašpietiekamība kļūs par mūsu realitāti.

Harē Krišna
Dhīrašanta dāsa


Visus komentārus, piebildes un pateicības vārdus saistībā ar iknedēļas gudrību lūdzam sūtīt uz viktors.supe@gmail.com (lūdzu norādiet arī Jūsu vārdu un no kurienes Jūs esat).

Pierakstīties uz «Bhagavad-gītas kursu tiešsaistē» (tikai angļu valodā) vai uz iknedēļas gudrību varat lapā www.dhirasanta.com vai sūtot pieteikumu uz adresi viktors.supe@gmail.com.

(Ja Jūs uzskatāt ka esat saņēmis šo e-pastu kļūdas dēļ vai vēlaties atteikties no mūsu iknedēļas ziņojumiem, lūdzam rakstiet uz dhirasanta108@gmail.com.)