Sunday 20 October 2013

Lietu redzējums no Dieva pozīcijas



---------- Forwarded message ----------
From: <dhirasanta108@gmail.com>
Date: 2013/9/23
Subject: Iknedēļas gudrība – Lietu redzējums no Dieva pozīcijas
To: ajh@cornwallcomputers.com



Lietu redzējums no Dieva pozīcijas

Garīgajā dzīvē ārkārtīgi svarīgi ir redzēt lietas no Dieva pozīcijas. Mans garīgais skolotājs mēdza teikt, ka mums nav jāmēģina ieraudzīt Dievu, bet ir jārīkojas tā, lai Dievs ieraudzītu mūs. Tik bieži mēs turamies pie savas personiskās patiesības koncepcijas un neredzam, ka Dievs spēlē galveno lomu mūsu progresā. Tas ne vienmēr ir patīkams process, un reizēm mēs piedzīvojam pazemojošus likteņa izaicinājumus.

Reiz vienīgo cilvēku, kas izdzīvoja kuģa bojāejā, viļņi iznesa mazas, neapdzīvotas salas krastā. Viņš drudžaini lūdzās Dievam par glābšanu un katru dienu vēroja horizontu, meklējot glābiņu, bet likās, ka neviens negrasās sniegt viņam palīdzību. Noguris, viņš pēc kāda laika iemanījās uzcelt mazu būdiņu no peldošajiem kokiem, kurā paglābties no stihijām un glabāt savu nelielo iedzīvi.

Reiz, atgriežoties no pārtikas meklējumiem, viņš ieraudzīja savu būdu liesmu pārņemtu un dūmu stabs cēlās no tās taisni debesīs. Bija noticis sliktākais – viss bija zaudēts. Viņš neticēja savām acīm; viņu pārņēma izmisums un dusmas, un viņš iekliedzās: «Dievs, kā tu varēji man to nodarīt?»

Nākamās dienas agrā rītā viņu pamodināja kuģis, kas tuvojās salai. Tas bija ieradies glābt šo cilvēku. «Kā jūs uzzinājāt, ka es esmu šeit?» – saviem glābējiem prasīja novārgušais cilvēks. «Mēs ieraudzījām tavu dūmu signālu,» – viņi atbildēja.

Tāpēc, kad iet grūti, mums bieži nolaižas rokas, bet nevajag zaudēt drosmi, jo Dievs vienmēr ir blakus mums mūsu dzīvē – pat vislielākajās sāpēs un ciešanās vienmēr ir dāvana!

Tas ir uztveres jautājums. Reizēm izskatās ka sauli klāj mākoņi, bet patiesībā pārklātas ir cilvēku acis, jo viņi atrodas zem mākoņiem. Ja mēs ar lidmašīnu pacelsimies virs mākoņiem, mēs varēsim bez jebkādiem traucējumiem saskatīt sauli. Tādējādi, neskatoties uz to, ka ilūzijas pārklājs ir ļoti spēcīgs, Krišna saka: «Ļoti grūti uzvarēt Manu dievišķo enerģiju, kas sastāv no trijām materiālās dabas īpašībām. Bet tie, kas uzticējuši sevi Man, pavisam viegli spēj pacelties tai pāri.»
(Bhagavad-gīta 7.14)

Tādēļ nākošreiz, kad jums liksies, ka jūsu mazo būdiņu pārņēmušas liesmas, atcerieties, ka tas var būt dūmu signāls Dieva žēlastības atnākšanai.

Harē Krišna
Dhīrašanta dāsa


Visus komentārus, piebildes un pateicības vārdus saistībā ar iknedēļas gudrību lūdzam sūtīt uz viktors.supe@gmail.com (lūdzu norādiet arī Jūsu vārdu un no kurienes Jūs esat).

Pierakstīties uz «Bhagavad-gītas kursu tiešsaistē» (tikai angļu valodā) vai uz iknedēļas gudrību varat lapā www.dhirasanta.com vai sūtot pieteikumu uz adresi viktors.supe@gmail.com.

(Ja Jūs uzskatāt ka esat saņēmis šo e-pastu kļūdas dēļ vai vēlaties atteikties no mūsu iknedēļas ziņojumiem, lūdzam rakstiet uz dhirasanta108@gmail.com.)