Friday 30 August 2013

Ticības pārbaudījums

Reiz Jēzus Kristus māceklis nopietni sasirga, un nebija zāļu, kuras viņam spētu līdzēt. Jēzus šim māceklim teica: "Tev jāgavē daudzas dienas". Citi Jēzus mācekļi aizdomājās: "Kā viņš var tā rīkoties? Mēs domājām, ka Jēzus ir žēlsirdības pilns, bet viņš liek šim slimniekam ieturēt gavēni."

Pēc pāris dienām vīrietis kļuva ļoti vājš un nespēcīgs. Jēzus atnesa viņam krūzi karsta piena ar medu un sviestu. Tad viņš teica savam māceklim: "Atver muti". Vīrietis juta atvieglojumu. "Galu galā es kaut ko ieēdīšu." Kad kauss jau gandrīz pieskārās viņa lūpām, Jēzus teica: "Nedzer. Tas ir tavs pārbaudījums." Viņš paklausīja, jo bija patiess māceklis. Varat iedomāties, kā viņam pēc daudzajām gavēņa dienām gribējās iedzert pienu, kurš saldi smaržoja tieši blakus.

Vīrietis jau bija gandrīz vai miris no bada. Bet Jēzus turpināja viņam teikt: "Turi savu muti atvērtu, bet nedzer." Tie, kuriem bija ticība, zināja, ka katrs Jēzus vārds nāk viņiem kā svētība, tāpēc gaidīja šīs mācības noslēgumu. Citi pārstāja viņam ticēt un aizgāja, lai nekad neatgrieztos.

Vīrietis vairākas minūtes turēja muti attaisītu, kamēr Jēzus ilgi turēja sudraba kausu tieši viņam pie lūpām. Šis cilvēks bija slims jau daudzus gadus, un barība, kuru viņš ēda, nedeva viņam sātu.

Apmēram pēc pusstundas no viņa mutes izlīda lentenis. Šis tārps, kurš dzīvoja viņa kuņģī, notiesāja visu, ko slimnieks ēda. Un tā kā daudzu dienu garumā vīrietis neko nebija ēdis, lentenis arī cieta izsalkumu. Visiem par lielu pārsteigumu, piena smaržas vilināts, lentenis izlīda ārā. Jēzus paņēma šo tārpu un aizmeta to! Tad viņš teica: "Tagad tu vari izdzert šo pienu. Pateicoties manu norādījumu ievērošanai, šis nektārs dos tev gan fizisko, gan garīgo veselību."

Harē Krišna
Dhīrašanta dāsa


Visus komentārus, piebildes un pateicības vārdus saistībā ar iknedēļas gudrību lūdzam sūtīt uz viktors.supe@gmail.com (lūdzu norādiet arī Jūsu vārdu un no kurienes Jūs esat).

Pierakstīties uz «Bhagavad-gītas kursu tiešsaistē» (tikai angļu valodā) vai uz iknedēļas gudrību varat lapā www.dhirasanta.com vai sūtot pieteikumu uz adresi viktors.supe@gmail.com.

(Ja Jūs uzskatāt ka esat saņēmis šo e-pastu kļūdas dēļ vai vēlaties atteikties no mūsu iknedēļas ziņojumiem, lūdzam rakstiet uz dhirasanta108@gmail.com.)